TASA-ARVO, YHDENVERTAISUUS JA SANANVAPAUS

WOKE-IDEOLOGIA EI EDISTÄ YHDENVERTAISUUTTA - IHMISET OVAT YKSILÖITÄ, EIVÄT KUVITELLUN RYHMÄN JÄSENIÄ


Suomen yliopistoissa rehottaa rasismi, Afrikan tähti -peli on rasistinen, intersektionaalinen feminismi edistää tasa-arvoa ja lukuisat muut woke -liikkeen väittämät ovat kaikkea muuta kuin tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämistä. Liike lokeroi, syyllistää ja uhriuttaa ja julistaa fanaattisesti sanomaansa, jolla ei ole tarttumapintaa suomalaiseen yhteiskuntaan. Woke-ideologia vaatii puhdasoppisuutta ja on ylimielinen. Liike, joka on huono jopa rasistisesta historiasta tunnetulle Yhdysvalloille, on erityisen sopimaton Suomelle.


ANTIRASTITINEN -LIIKE tekee juuri sitä mitä se sanoo vastustavansa; lokeroi ihmiset heidän ulkoisten ominaisuuksiensa perusteella ja arvostelee niistä käsin. Se väittää vähentävänsä ennakkoluuloja, mutta itse asiassa lisää sitä. Se on yksipuolinen ja kapeakatseinen kun se kirjoittaa afrofobiasta, islamofobiasta, ja "värillisistä ihmisistä" (POC, BIPOC). Antirasismissa ei ole koskaan kyse esimerkiksi irlantilaisia, italialaisia ​​tai japanilaisia ​​vastaan ​​kohdistuvasta rasismista Yhdysvalloissa.


WOKE-LIIKE kieltää asioita, "canceloi" ja tuomitsee. Asiaan on ottanut myös kantaa Yhdysvaltain ensimmäinen musta presidentti Barack Obama, joka totesi vuonna 2019, että puritanismi ja woke-kulttuuri eivät edistä hyvien asioiden aikaansaamista. Hän kehotti ihmisiä lopettamaan tuomitsemisen pikaisesti.


Moni muistaa Afrikan tähti -kohun, jossa vaihto-opiskelija vaati, että pelin valmistaminen, myynti ja pelaaminen on lopetettava. Pelejä kieltämällä ei voida pyyhkiä pois historian hirveitä tapahtumia. Mutta niitä kieltämällä pyyhitään pois tietoa, ymmärrystä ja kriittistä ajattelua. Yhteiskunnissa, joissa vapauksia rajoitetaan, asiat ovat huonommin. Siksi suhtaudun hyvin kriittisesti kaikkeen sellaiseen, jossa kielletään asioita. Vapaan yhteiskunnan tilalle voi aivan huomaamattamme syntyä syrjivä ja tuomitseva yhteiskunta. Yhteiskunta, jossa ihmisiä lokeroidaan heidän ulkoisten ominaisuuksiensa perusteella. Tätä nimenomaista lokerointia vastusti myös mustien oikeuksia ajanut ihmisoikeusaktivisti Martin Luther King Jr.


MAAHANMUUTTAJANAISTEN JA -TYTTÖJEN OIKEUKSIA PITÄÄ EDISTÄÄ ROHKEASTI


KUNNIAVÄKIVALTAA esiintyy monissa yhteisöissä ympäri maailmaa. Ominaista patriarkaalisille kulttuureille on alistaa yksilö yhteisön tai perheen määräysvallan alaisuuteen. Olen saanut itse kokea sitä. Nuoruuteni ei ollut helppoa, sillä perheeni yritti pakottaa minut kunniakulttuurin ahtaaseen rooliin. Koin henkistä painetta ja alistamista sukupuoleni takia. Minun odotettiin elävän tietyllä tavalla ja periksiantamattomuuttani testattiin monesti. Otin yhteen äitini ja siskoni kanssa ja kuten toisin voisi ajatella, isäni oli perheemme ymmärtäväisin ja sallivin minua kohtaan. Nuorin veljeni, koulu ja ystäväni olivat henkireikäni. Olen nykyään onneksi saanut normalisoitua suhteeni perheeseeni.


SIVEELLISYYDEN vaalimisella on keskeinen rooli kunniaan liittyvässä väkivallassa. Siveellisyyteen pyritään esimerkiksi pakkonaittamalla tai pakottamalla tytöt huivin käyttöön. Jo varhain kielletään tytöiltä uimahallissa käynnit ja harrastukset, seurustelemisesta puhumattakaan. Jotta voimme katkaista epätasa-arvoisten perinteiden siirtymistä tuleville sukupolville tulee maahanmuuttajanaisille ja -tytöille opettaa rohkeasti ja ennakkoluulottomasti tasa-arvosta ja seksuaalisesta vapaudesta. Kun jokainen taho lisää tietoisuutta, tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja seksuaalinen vapaus eivät ole enää tabuja.


TYTTÖJEN SUKUELINTEN SILPOMINEN ON kunniaan liittyvän väkivallan julmin muoto. Sen tarkoituksena on heikentää tai poistaa naisten seksuaaliset halut. Leikkaus suoritetaan, jotta tuleva aviomies voi varmistua siitä, että tyttö on neitsyt. Nainen on kuin kauppatavara, jonka arvo nojaa immenkalvon koskemattomuuteen. Silpominen on uskonnollinen ja kulttuurinen perinne. Sukuelinten silpominen liittyy islamiin, vaikka se ei siihen rajoitu. On tosiasia, että islam ei kannata tasa-arvoa. Nainen ja mies eivät ole yhdenvertaisia. Naisen todistajanlausunto on puolet miehen lausunnosta ja siskot perivät vähemmän kuin veljet. Näistä kaikista syistä, ja monista muista, johtuen haluan kieltää täyshunnun käytön, lopettaa pikkutyttöjen hunnuttamisen ja vähentää islamin valtaa Suomessa esimerkiksi pitämällä huolta siitä, ettei tänne tule suurmoskeijaa. Jos päättäjiksi pääsee naiivisti ajattelevia, on varmaa, että rinnakkaisyhteiskuntakehitystä on vaikeampi torjua, kuten Ruotsissa on käynyt.


FANAATTISELLE ISLAMILLE JA PATRIARKAALISILLE TAVOILLE ei pidä antaa jalansijaa. Toisin tekeminen lisää syrjäytymistä ja vauhdittaa rinnakkaisyhteiskuntien syntymistä. Kulttuureja ja uskontoja koskevista asioista pitää uskaltaa jatkossakin puhua, jottei tasa-arvotyössä pakitettaisi. Näin kävi muun muassa burkini-keskustelun kanssa vuonna 2019: sen sijaan, että tasa-arvoa oltaisiin edistetty kaatamalla patriarkaalisia perinteitä, burkinien käyttöä uimahalleissa lähdettiin puolustamaan uskonnonvapauden nimissä. Samalla niitä, jotka vastustivat epätasa-arvoa, tuomittiin suvaitsemattomiksi. Nurinkurista oli sekin, että sisäministeri Maria Ohisalo halusi selvittää muslimihuivin yhdistämistä poliisin virka-asuun. Iranissa kuuluu naiset, elämä, vapaus -iskulause ja naiset taistelevat, jottei heidän tarvitsisi käyttää huivia samaan aikaan kun täällä pyritään vahvistamaan sortavia rakenteita. Vihreiden puheenjohtajan olisi odottanut kannustavan musliminaisia vapautumaan patriarkaalisista perinteistä. Ohisalon olisi odottanut kertovan naisille, että he myös voivat olla poliiseja veljiensä tavoin ilman huivia.


MAAHANMUUTTAJAYHTEISÖJEN KOTOUTUMISEN EDISTYMISTÄ TULEE ARVIOIDA: näkeekö maahanmuuttajatyttöjen liikkuvan kantaväestöön kuuluvien kanssa? Harrastavatko he urheilua? Näkeekö naisia yhtä paljon kuin miehiä yökerhoissa? Liikkuvatko he muiden samanmaalaisten naisten porukoissa? Kuinka hyvin he näkyvät työelämässä?


TASA-ARVO JA YHDENVERTAISUUS OVAT MINULLE TÄRKEITÄ ARVOJA osaltaan siksi, koska tiedän mitä se on kun niitä ei ole. Jokaisella on oikeus elää omanlaista elämää. Paine kunniakoodin noudattamiseen sekä fyysinen ja henkinen kunniaväkivalta on osa monien humanitäärisistä syistä tulleiden maahanmuuttajaperheiden arkea. Vain koska emme näe sitä, ei tarkoita, etteikö sitä olisi. Voidaksemme ennaltaehkäistä kunniaan liittyvää väkivaltaa, on ilmiö ensin tunnistettava. Toiseksi, on tärkeää, ettemme vähättele, valkopese tai hyssyttele väkivaltaa, jonka tarkoituksena on alistaa ihminen.


SANANVAPAUS ON TÄRKEÄ LÄNSIMAINEN ARVO


KUMPI ON TÄRKEÄMPÄÄ: sananvapaus vai toisen oikeus olla tulematta loukatuksi?


Kun Yhdysvallat aivastaa, muu maailma saa tartunnan. Tauti on Woke-kulttuuri. Oireisiin kuuluu "cancelointi" eli ihmisten puhdistaminen. Ihmisten ura ja vaikuttaminen pyritään tuhoamaan, jottei hän voisi enää vaikuttaa. Trendi alkoi Atlantin toiselta puolelta, mutta se on jo rantautunut Suomeen.


Kohteena ovat tänä päivänä länsimaiden vapausaatteiden puolustajat sekä kristityt. Meille kerrotaan miten saamme ajatella ja mitä saamme sanoa. Siihen ei pidä suostua. Aion jatkossakin puolustaa jokaisen ihmisen sananvapautta. Valikoiva kritisointi on tekopyhää ja terveen järjen vastaista. Pyrkimys loukata ja ihmisarvon väheksyminen ovat asia erikseen.


SANANVAPAUTTA, oikeusvaltioperiaatetta, tasa-arvoa ja demokratiaa haastetaan länsimaissa. Uhka on todellinen ja sen vaikutus Suomessa näkyy erityisesti sananvapauskysymyksessä.


LUE LISÄÄ