TRANSLAKITRANSLAIN ONGELMAKOHDAT OSOITTAVAT, ETTÄ POLITIIKKA PITÄISI EROTTAA LUONNONTIETEISTÄ -SUOMALAISTA NAISURHEILUA SEKÄ TYTTÖJEN JA NAISTEN OIKEUKSIA ON PUOLUSTETTAVA


Länsimaissa uskonto on erotettu politiikasta. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että eduskunnassa ei väitellä profeetoista tai jumalan olemassaolosta. Hyvä niin. Samalla tavalla politiikka pitäisi erottaa myös luonnontieteistä. Translaissa kajotaan erittäin perustavanlaatuisiin luonnontiedettä koskeviin asioihin. Translain hyväksyminen eduskunnassa tarkoittaa sitä, että sukupuoli on jatkossa ilmoitusasia ja sitä on mahdollista muuttaa useita kertoja elämän aikana. Miten transsukupuolisuudesta tuli yhtäkkiä kaikkia, jopa lapsia, koskeva ilmoitusasia? Transihmiset kokevat päivittäin vihaa ja väheksyntää ja se on erittäin ikävää.  Osa transihmisistä näkee, että uusi laki vähentäisi transsukupuolisten uskottavuutta ja aiheuttaisi enemmän vahinkoa. On huomioitava myös, että ilmoitusluontoisuus voi nostaa kynnystä hakea lääketieteellistä apua.


VAIKKA TRANSLAIN UUDISTAMISELLE ON TARVE, nykyisen translain voimaantulo mahdollistaa väärinkäytöksiä, joista myös useat transihmiset ovat varoitelleet. Meillä on eläviä esimerkkejä Britanniasta ja Yhdysvalloista, jossa biologinen mies on tullut suihkutilaan tyttöjen joukkoon alasti. Jos suomalaiset tietäisivät mitä sosiaali- ja terveysvaliokunnan hyväksymä lakiesitys pitää sisällään he eivät antaisi sen edetä eduskunnan hyväksyttäväksi.


URHEILUMAAILMAN puolella ollaan huolissaan tyttöjen ja naisten urheilusta sekä heidän turvallisuudestaan. Urheilussa toisen voitto on toisen murskattu unelma. Huipulle pääseminen vaatii uskomattoman määrän töitä ja tahdonvoimaa. Onko todella oikeudenmukaista, että miesten sarjasta sijalta 462 voi tulla murskaamaan jonkun toisen naisen unelman ja vuosikymmenen työn?


Transasia on herkkä ja vaikea. Transihmiset ansaitsevat tulla kohdelluksi oikeudenmukaisesti aivan yhtä lailla kuin kaikki muutkin ihmiset. Pidän tärkeänä, että jokainen ihminen saa urheilla kilpaa oikeudenmukaisesti iästä tai sukupuoli-identiteetistä huolimatta. Uusien kilpasarjojen perustaminen lienee olevan reiluin tapa edistää jokaisen oikeutta urheilla kilpaa.


TIEDE, TASAPUOLISUUS JA OIKEUDENMUKAISUUS ovat meidän kansallisaarteitamme, joita on syytä vaalia ja puolustaa. Identiteettikysymykset ja kokemusasiat on syytä jättää lain ulkopuolelle. Ne ovat ihmisen oma asia. Transihmisten oikeuksia pitää edistää järkevästi, vastuullisesti ja naisten ja tyttöjen oikeuksia kunnioittaen.