SEIDA SOHRABI

Olen Seida Sohrabi, vaasalaistaustainen Turun yliopistosta valmistunut valtiotieteiden maisteri, jonka sydäntä lähellä ovat Suomen asiat ja Suomen turvallisena ja vakaana pitäminen myös seuraaville sukupolville.


VANHEMPANI PAKENIVAT Iranista 1980-luvulla. Päätyivät Etelä-Kurdistaniin, jossa diktaattori Saddam Hussein kaasutti kurdeja kuoliaaksi. Kurdit sijoitettiin pakolaisleirille, jossa synnyin. Vanhempani olivat joutuneet lähtemään tutusta paikasta jo kolmesti ennen kuin saavuimme Suomeen kiintiöpakolaisina vuonna 1996.


SUOMEEN SAAPUMINEN on vaikuttanut perustavanlaatuisesti elämääni ja mahdollisuuksiini. Valtiottomana kurdina sain samat oikeudet kuin kantasuomalainen luokkatoverini. Sain mahdollisuuden tienata omat rahani työlläni ja kouluttautua vapaaksi naiseksi länsimaisissa yliopistoissa Atlantin molemmin puolin. Valmistuin valtiotieteiden maisteriksi Turussa, jossa opiskelin poliittista historiaa.


OLEN Helsingin kaupungin varavaltuutettu ja toimin kokoomuksen valtuustoryhmässä. Olen kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielisen jaoston sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan jäsen. Olen ollut mukana puoluepolitiikassa 15 vuoden ajan. Olen ulospäinsuuntautunut, helposti lähestyttävä ja yhteistyökykyinen ihminen, jolle jokainen ihminen on kohtaamisen arvoinen.


Vahvimmat osaamisalueeni ovat maahanmuutto, kotouttaminen sekä Lähi-itä ja islam. Keikkailen ympäri Suomea kouluttamassa viranomaisia mm. kotouttamiseen ja kunniaan liittyvään väkivaltaan liittyvissä asioissa. Asiakkainani ovat olleet laaja joukko erilaisia toimijoita, muun muassa poliisista, ensi- ja turvakodista, maahanmuuttovirastosta sekä koulusta ja kirkosta. Sivutoimisen keikkailun lisäksi olen toiminut vuosia Ilta-Sanomien kolumnistina.


MONIPUOLISET TYÖTEHTÄVÄT OVAT ANTANEET MINULLE NÄKOALAPAIKAN ymmärtää yhteiskuntamme instituutioiden ja toimijoiden keskinäistä yhtälöä ja sitä missä ovat kipukohdat. Erityisesti koulussa tekemäni työ opettajana oli kasvattava kokemus ja pääsin aidosti tekemään ruohonjuurityötä lasten ja nuorten hyväksi. Palkkatöiden lisäksi olen ollut mukana useissa yhdistyksissä, toiminut varapuheenjohtajana sekä tehnyt vapaaehtoistyötä. Olen ollut mukana toteuttamassa Kokoomuksen valtakunnallista "Hei, me kaikki puhutaan maahanmuutosta" -kiertuetta vuonna 2010 puheenjohtajan roolissa.


Olen asunut Suomessa 27 vuotta. Tämän aikana olen päässyt näkemään, kuinka Suomi on muuttunut. Muutos ei aina ole ollut positiivista. Siksi koen, että koulutettujen maahanmuuttajataustaisten ääntä tarvitaan integraatiosta, maahanmuutosta ja turvallisuudesta keskusteltaessa. Olen omistautunut parantamaan maahanmuttajanaisten ja -tyttöjen asemaa, torjumaan rinnakkaisyhteiskuntien syntymistä, vähentämään islamin valtaa Suomessa ja koventamaan seksuaalirikosten ja väkivallantekojen rangaistuskäytäntöjä.


HALUAN AJAA Suomen ja kaikkien suomalaisten etua. Haluan tehdä järkeviä ja kestäviä päätöksiä sekä olla mukana tekemässä osallistavaa maahanmuuttopolitiikkaa. Haluan myös säilyttää sen mikä ei ole rikki. Aina ei pidä muuttaa asioita, vaan joskus on pidettävä kiinni siitä, mikä toimii. Lupaan tehdä töitä turvallisen hyvinvointivaltion eteen. Uskon, että kokemuksilleni ja taidoilleni on suuri tilaus eduskunnassa.