JENGIRIKOLLISUUS


RUOTSISSA RÄJÄHTELEE, SUOMI TA DET LUGNT?

RUOTSISSA ON OLLUT 700 AMPUMATAPAUSTA koulujen läheisyydessä kolmen vuoden aikana. Samanlainen kierre on syntymässä Suomeen. Yksistään hankkeet eivät riitä. Raaka väkivalta on lisääntynyt. Ruotsin jengirikollisista suurin osa on maahanmuuttajataustaisia, niin myös suurin osa uhreista.


TUKHOLMAN LAPSISTA 47 % käy koulua, jonka läheisyydessä on ammuttu viime vuosina. Jengisodissa kuoli viime vuonna yli 60 ihmistä ja räjähdyksiä nähtiin 90. Lähes 200 000 lasta käy koulua, jonka läheisyydessä ammutaan, kertoo Ruotsin yleisradion rikos- ja oikeustoimittaja Diamant Salihu. Jotkut lapset ovat joutuneet silminnäkijöiksi rikollisten suorittamille teloituksille. Haluatko lapsesi sellaiselle alueelle? Entä kuka haluaa opettaa siellä?


Ampujat tuntevat alueet, tietävät minne paeta ja mihin piilottaa aseen, kriminologi Sven Granath kertoo. Ampujat siis pitävät lapsuutensa asuinalueita kauhun vallassa. Jengirikolliset käyvät sotaa toisiaan vastaan, taistelevat reviireistä ja kilpailevat huumekaupan ylivallasta. Ruotsi antaa esimerkin siitä mitä rinnakkaisyhteiskunnat tarkoittavat.


SUOMEN poliisijärjestöjen liiton puheenjohtaja Jonne Rinne kertoo, että pääkaupunkiseudulla ja Turussa toimii 11 katujengiä. Jäseniä niissä noin 200. Rinteen mukaan yli 90 prosenttia jäsenistä on täysikäisiä ja 95 prosenttia heistä nimen ja etnisyyden perusteella ulkomaalaistaustaisia.


INTEGRAATIO ON EPÄONNISTUNUT. Pehmeät keinot ja kotouttaminen ei kertakaikkiaan toimi niihin, jotka eivät näe kotoutumista välttämättömänä. Kotoutuminen vaatii halua ja osallisuutta. Se vaatii myös järeitä toimia yhteiskunnalta. Hyssyttely ja vähättely on moraalitonta ja se tuhoaa myös niiden mahdollisuudet, jotka haluavat olla osa yhteiskuntaa.


Suomessa poliisit ja lukuisat viranomaiset ovat varoitelleet asiasta jo pitkään. Kielitaito ja oppimistulokset ovat romahtaneet. Kunniakulttuurin rooli ja syrjäytyminen ovat kasvussa. Sen myötä kostot ja väkivalta ovat lisääntyneet. Jos jatkamme samalla tavalla kuin ennenkin, tulemme päätymään samanlaisiin ongelmiin kuin Ruotsissa.


Mitä pitää vielä tapahtua, jotta silmät aukeavat?


Me näemme Kokoomuksessa, että maahanmuuttajia pitää velvoittaa kieliopintoihin, työnhakuun tai opiskelemaan. Tarvitsemme tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa, poliiseja, jotka turvaavat alueidemme ihmisiä sekä kansalaisrohkeutta sanoa, että näin emme voi jatkaa.JENGIRIKOLLISUUS ON TULOSTA HUONOSTA MAAHANMUUTTOPOLITIIKASTA


Suomessa voidaan nähdä tulevaisuudessa Ruotsin ja muun Euroopan kaltaisia lähiömellakoita ja jengirikollisuutta, mikäli maahanmuuton lieveilmiöihin ei puututa. Mellakat ja rikollisuus osoittavat, että humanitaarisista syistä maahan tulleita maahanmuuttajia ei ole kyetty kotouttamaan ja sen, että maahanmuuttopolitiikka on ollut naiivia.


Mellakoitsijat kohdistavat tyytymättömyyttään poliisiin ja yhteiskuntaan, jonka kasvoina se toimii. Lähiömellakoihin osallistuvat myös rikollisjengit. Koska vastassa ovat ryhmät, joissa vallitsevat sukupuolittuneet normit, on tärkeää, että yhteiskunta pistää vastaan. Jos se ei niin tee, silloin suurin häviäjä tulee olemaan tavallinen kansa, joka rakastaa rauhaa ja vapautta. Eskalaation välttäminen edellyttää faktaperustaista ajattelua, tosiasioiden tunnustamista ja ennen kaikkea syvempää ymmärrystä kulttuureista ja historiasta.


VAIENTAMISEN JA HYSSYTTELYN KULTTUURI on ajanut Ruotsin tähän vakavaan tilanteeseen. Maahanmuutosta kriittisemmin puhuneet henkilöt on leimattu rasisteiksi, populisteiksi, islamofoobikoiksi, naistenvihaajiksi ja vaikka miksi. Ihmiset ovat pelänneet puhua. Kukaan ei halua saada leimaa otsaansa. Siksi liian moni on ollut hiljaa ja katsonut vierestä kun ongelmat lisääntyvät. Emme tarvitse oikeusvaltion kanssa kilpailevia "perheyrityksiä", jotka pyrkivät luomaan sen mitä ihmiset lähtivät pakoon.


Mitä Suomen pitäisi tehdä?


ON VÄLTTÄMÄTÖNTÄ TEHDÄ ANALYYSI siitä kenen ohjaamaa ja aiheuttamaa tämä klaani- ja jengiväkivalta Ruotsissa on ja ohjata ja rajata maahanmuuttoamme rohkeasti ja määrätietoisesti tämän tiedon pohjalta. On pidettävä huolta siitä, ettei missään julkisessa paikassa päästä levittämään avoimesti länsivihamielistä propagandaa. Ulkomaalaisia rikollisia pitää entistä nopeammin ja useammin karkottaa kotimaahansa. Oven pitää olla avoinna molempiin suuntiin. Kun turvaa ei voi tarjota muille, lentää ulos.


JOS ME EMME KATKAISE rinnakkaisyhteiskuntakehitystä, rinnakkaisyhteiskunnat katkaisevat lopulta meidän yhteiskuntakehityksemme. Ongelma on yhteinen ja sen ratkomiseen tarvitaan kaikkia suomalaisia. Myös maahanmuuttajataustaisia suomalaisia.