JÄITÄ HATTUUN ”HUSU” HUSSEIN


Demarit on kylpenyt kohuissa koko vuoden ajan ja loppua ei näytä tulevan. Viimeisimpänä itsensä kohun keskelle ajoi Abdirahim "Husu" Hussein, jonka mukaan kaikki perussuomalaiset ja heidän äänestäjänsä ovat rasisteja.

Husseinin kannattaisi tarkastella omaa näkemystään kriittisin silmin ja pohtia miltä hänen kannanottonsa näyttäytyvät ulkopuolisen silmin. On ensinnäkin hyvä muistaa, ettei ole oikeutettua lietsoa vihapuhetta sekä tuomita kokonaista puolueryhmää ja heidän kannattajiaan vain koska haluaa maistattaa heille omaa myrkkyään. Se näyttäytyy taitamattomalta liikkeeltä. Toiseksi demariedustajan olisi hyvä muistaa edesmenneen tasavallan presidentin demarilaisen Mauno Koiviston viisaat sanat siitä, ettei kannata provosoitua kun provosoidaan. Maltti on valttia.

Samalla kehottaisin Husua katsomaan löytyisikö omasta vakaumuksesta ja näkemyksestä suvaitsemattomuutta, ennen kuin tuomitsee muita. Kritiikki, joka olisi täysin validia, olisi sallittua myös uskomusjärjestelmiä vastaan.

Koen ongelmallisena sen, että maahanmuttajaväestö ottaa kantasuomalaiset sylkikupeiksi selitellessään viiteryhmänsä epäonnistumisia ja vastoinkäymisiä suomalaisessa yhteiskunnassa. Uhriutuminen tuntuu olevan trendikästä, mutta vastuun kantaminen vaikeaa yhteiskunnassa, joka on jokaisen pakolaisen tänne pelastanut.

Suomessa olisi toki kantaväestöllä petrattavaa, mutta kaikissa suhteissa on vähintään kaksi osapuolta. Mikä on sinun vastuusi torjutuksi tulemisessa? Onko maahanmuuttajaväestöllä myös peiliin katsomisen paikka?