HYVINVOINTIVALTIO SÄILYTETÄÄN HYVÄLLÄ TALOUDENPIDOLLA

Menestykseni ja tekemiseni ovat mahdollistaneet hyvinvointijärjestelmä, joka tarjoaa jokaiselle lapselle samat mahdollisuudet olivat elämässä saadut kortit mitkä tahansa. Tämä on yksi poliittisen urani tärkeimmistä asioista, joista haluan pitää kiinni. Perusrungosta on pidettävä kiinni, jotta myös jatkossa kaikki lapset saisivat samat mahdollisuudet.

Terveys ja koulutus mahdollistavat hyvinvointimme - sitä en rapauta, vaan vahvistan. Työ, ahkeruus ja vastuullisuus ovat hyveitä, joita haluan vain vahvistaa. Jatkuvien oikeuksien korostamisen maailmassa haluan olla ääni, joka nostaa ahkeruuden, vastuun ja velvollisuudet kunniaan. Olen oppinut, että elämässä kannattaa luottaa niihin ihmisiin, jotka korostavat velvollisuuksiaan oikeuksiensa sijaan.

Pidetään huolta, että peruspalvelut ovat kunnossa ja että rahaa riittää myös tulevaisuudessa. Tämä vaatii vastuullista taloudenpitoa. Ensin on hoidettava välttämättömät asiat kuntoon, sitten voidaan katsoa josko rahaa riittäisi kivoihin juttuihin.

Terveydenhuolto ja koulutus ovat suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan selkäranka. Talous on väline sen ylläpitämiseksi ja vastuullisuus vaadittu piirre sen toteuttamiseksi.

Kuntataloutta pitää hoitaa niin kuin omaakin. Velat on maksettava, enempää ei voi tuhlata kuin tienaa, pahan päivän varalle pitää säästää ja tulevaisuuteen kannattaa investoida. Me emme hyväksy leväperäistä taloudenhoitoa, jossa ongelmiin ei puututa tai asioita ei yritetä tehdä paremmin.

Sitten jos - ja valitettavasti yhä useammin kun - tekee tiukkaa, etsimme ratkaisun, jolla suunta käännetään. Talouden sopeutuskeino numero yksi ei saa olla kuntalaisten kukkarolla käyminen. Me vastustamme kunnallisveron korotuksia. Työn verotus on Suomessa jo tapissa. Sitä ei voi enää kiristää. Sen sijaan palveluja on pystyttävä tuottamaan fiksummin ja tehokkaammin.

Kokoomuksen mielestä ihmisten pitää saada mahdollisimman pitkälle itse päättää, miten he omat rahansa käyttävät. Tavoitteemme on, että kunnallisveroa ei nosteta Suomen kunnissa valtuustokauden aikana. Myös kunnallinen piiloverottaminen ja elämisen kustannusten nousu on laitettava kuriin. Jätemaksujen, sähkönsiirtomaksujen, vesimaksujen tai muiden maksujen korottaminen joka vuosi ei saa olla tapa paikata kunnan heikkoa taloustilannetta. Ensin on aina tehtävä kaikki mahdollinen tuottavuuden ja kilpailukyvyn parantamiseksi.

Yritykset synnyttävät työtä ja hyvinvointia. Raha ja talous ovat Kokoomuksen tapa tehdä sydämen työtä. Auta minua pitämään hyvinvointivaltio pystyssä ja toimintakykyisenä.

Suomi tarvitsee koronakriisin aikana ja sen jälkeen johdonmukaisuutta ja vakautta. Katse täytyy pitää suomalaisten terveyden, koulutuksen, turvallisuuden, työn ja talouden turvaamisessa.