HUONOA TYPERÄÄ TUOMITTAVAA TOIMINTAA


On tekopyhää olla kovaan ääneen tuomitsemassa joidenkin provosoituvien yksittäisten kurdien (ja kantasuomalaisten) toimintaa lauantaisessa Turkin vastaisessa mielenosoituksessa ja siitä noussutta sisäministeri Ohisalon halua selvittää poliisien voimankäyttöä samaan aikaan kun on täysin hiljaa siitä mitä Turkki tekee kurdeille. Tätä tekopyhyyttä harjoittavat myös yksittäiset oman puolueeni Kokoomuksen jäsenet. Missä te olette, kun ihmisiä tapetaan? Missä olette, kun kemikaaleja käytetään jälleen kurdeja vastaan? Huonoa typerää tuomittavaa toimintaa.

On hirveän ikävää, että osa vielä kehtaa ratsastaa muslimi-kortilla, kun voisi vain tuomita nämä muutamien mielenosoittajien provosoitumisen ja tunteiden purkauksen, joita ei pitäisi kohdistaa Suomen poliisille, jotka nauttivat niin kantaväestön kuin kurdienkin parissa suurta luottamusta.

Tehdään yksi asia varsin selväksi. Myös meidän "kurdisankareille", jotka tekevät hallaa kurdiliikkeen tavoitteille vastustamalla poliisin määräyksiä. Tuomitsen toiminnan yksiselitteisesti. Ymmärrän, että tunteet käyvät kuumina ja ihmisten sydän sykkii Kurdistanille ja Rojavalle, mutta provosoituminen ja poliisien työn estäminen ei ole tapa edistää kurdiasioita Suomessa tai missään muuallakaan. Jos mielenosoitusten toiminta jatkuu samanlaisena, niin mielenilmaukset tulevat kärsimään väkipakoa. Se kärsii sitä jo nyt erinäköisten syiden vuoksi, joita en lähde tässä avaamaan.

Tuomitsen täysin provokaation poliisia kohtaan, jotka nauttivat luottamusta sekä kantaväestön että kurdien parissa. Poliisit tekevät työtänsä ja meidän on kunnioitettava tätä työtä. Vihalla ja tunteiden purkamisella emme pääse pitkälle.

Olen vienyt viestiä eteenpäin yhteisöömme. Voimakkaasti. Provosoituminen ja poliisien työn estäminen on kaukana Suomen kurdien asenteista siitä, kuinka täällä pitäisi toimia. Näin emme edistä millään asiaamme. Tämä on suurimman osan kanta. Valitettavasti muutaman henkilön touhu saa tahrittua kaikkien maineen.

Teillä ei ole mitään oikeutta toimia tavalla, jolla toimitte ja jolla edustatte kurdiyhteisöä, jonka maine on tahriintunut typerän toimintanne takia. Suurin osa kurdeista ei kannata tapaanne "edistää" kurdikysymystä.

Jäitä hattuun.