BURKINIT EIVÄT KUULU UIMAHALLEIHIN


Kaikki sellainen toiminta, joka edistää naisten erottamista miehistä ja muista ihmisistä on liputtamista ääri-islamin puolesta.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu julkaisi 4.9.2019 sivuillaan tiedotteen, jonka mukaan burkinit pitäisi sallia uimahalleissa. Valtuutettu perustelee linjaa sillä, että burkinien kieltäminen saattaa olla syrjintää. Valtuutetun mukaan se syrjii niin naisia kuin uskontoa. Koen asian täysin päinvastaisena - burkinien käyttö ei nimenomaan edistä tasa-arvoa.

Suomessa on jo nyt mahdollista mennä uimahalliin kokovartalo uimapukuja käyttäen ja hyvä niin. Emme kuitenkaan tarvitse uusien termien (burkini) käyttöä tai sallimista. Tällaisia epätasa-arvoisia naisia seksuaalisina objekteina korostavia sanoja emme kaipaa suomen kielen sanavarastoon.

Burkineista puhuttaessa on hyvä muistaa, että islamissa naisten vartalon tai vartalon muodon näkyminen on kiellettyä. Kokovartalo uimapuvut ja märkäpuvut ovat usein vartalonmyötäisiä, jolloin se ei noudata islamin naisille asettamia standardeja. Burkinien salliminen merkitsisi löysien asujen ja mahdollisesti irrallisten turvallisuutta vaarantavien osien käyttämistä. Jos nykyiset sallitut uima-asut kelpaisivat ei kukaan vaatisi erillistä burkinien sallimista.

Fanaatikot tahtovat ujuttaa dogmaattisen islamin Eurooppaan. Tämä kulttuurirelativismi ja liiallinen suvaitsevaisuus väistämättä rapauttaa arvopohjamme sisältä päin.

Ihmisiä ei pidä arvottaa sukupuolen, uskonnon, ihonvärin, etnisen taustan tai iän perusteella. Meillä pitää kaikkia kohdella yhdenvertaisesti ilman vaatimuksia ihmisten eriyttämiseksi ja erottamiseksi.

Noudatamme sääntöjä ja normeja, jotka koskettavat kaikkia. Saunaan halutaan ihmiset ilman uimapukuja ja miehillä ja naisilla on omat peseytymistilansa. Kaikkia kohdellaan samalla tavalla. Yhdenvertaisuus toteutuu jo nyt uimahalleissa. Ketään ei kielletä tulemasta.